Европски ден на граѓанска правда

На 25 октомври 2018 година, Комората на медијатори на Република Македонија во соработка со Центарот за правни истражувања и анализи и Институтот за Европска политика организираше отворен ден за промоција на медијацијата.

Пред спомен куќата на Мајка Тереза во центарот на Скопје, граѓаните имаа можност да дознаат што претставува медијацијата како алтернативен начин на решавање на спорови и да се консултираат со лиценцирани медијатори за тоа како тече постапката при решавање на споровите доколку се одлучат за медијација. 

За повеќе информации за алтернативно решавање на споровите, кликнете тука.

Gorica Nadjinska
Share
This